Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Kiviaho Hannu

LC Lempäälä
s. 5.6.1951
k. 31.8.2022

Kesän vaihtuessa syksyyn saimme suruviestin - Lions Club Lempäälän pitkäaikainen ja pidetty lion-veli Hannu Kiviahon nukkui pois kotonaan 31.8.2022. Hannu oli syntynyt Pirkkalassa 5.6.1951. Lions klubiimme Hannu liittyi helmikuussa 1995 ja oli aktiivisesti mukana klubin toiminnassa lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Klubin presidenttinä hän toimi 2003-2004 ja sitä ennen sihteerinä kaudella 1999-2000 ja rahastonhoitajana 1997-1998. ARS ritariksi no 397 Hannu lyötiin 2001 ja Melvin Jones jäsenyys hänelle myönnettiin 2013. Klubin ARS asiamiehen tehtävää hän hoiti poismenoonsa saakka.

Koulutukseltaan Hannu oli rakennusmestari, mutta varsinaisen uransa Hannu teki kokkina, keittiömestarina ja pitopalveluyrittäjänä. Hän toimi kokkina laivalla, piti Lempäälässä ravintola Mainiemeä. Yhdessä vaimonsa Annelin kanssa he perustivat ja rakensivat Juhlatalo Kiviahon Lempäälän Nurmen kylään. Hannun intohimona oli kehittää gastronomiaa ja ruokakulttuuria. Ansioistaan hänelle myönnettiin kansainvälisesti arvostettu Chef Rôtisseur -arvonimi.

Klubitoiminassa Hanulle oli tärkeää perinteisen klubitoiminnan ohella erityisesti yhteisöllisyys ja klubihenki. Klubitalo Kiviahossa klubi kokoontui jonkin aikaa kuukausikokouksiinsa ja perinteisesti vuosittain hyvissä ajoin ennen joulua sinappitalkoisiin. Hannun yli neljäkymmenen vuoden kokemuksella hiotulla reseptillä valmistettua konjakkisinappia on nautittu vuosikymmenien ajan lempääläläisissä joulupöydissä.

(Yksi annos = 350 kpl isoa pilttipurkillista)

5 kg sinappijauhetta
6 ½ kg sokeria
450 g perunajauhoja
50 kpl kananmunia
7 ½ l kermaa
suolaa
7 ½ l 30-prosenttiseksi laimennettua etikkaa (1 ½ l etikkaa + 6 l vettä)
konjakkia 1 pullo (jos haluaa tehdä konjakkisinappia)

Tällä ohjeella klubimme valmisti Kiviahossa joulusinappia yli kolmen vuosikymmenen ajan. Hannun sinappi kuului oleellisena osana kesällä myös Nurmen tanssilavalle. Hannu vastasi lavan ravintolatoiminnasta koko sen ajan, kun LC Lempäälä on varainkeruuaktiviteettinaan lavalla tansseja järjestänyt vuodesta 1999 lähtien.

Lionstoiminnan lisäksi Hannu osallistui myös aktiivisesti muuhun yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kunnallispolitiikkaan kunnanvaltuutettuna ja lautakunnissa.

Hannua jäi kaipaamaan Anneli vaimo, tytär perheineen, sukulaiset, lukuisat ystävät, lionit ja ladyt.