Suomen Lions-liiton ympäristöpalkinto jaetaan parittomina vuosina
Ympäristöpalkinnon tavoitteena on lisätä ja jakaa tietoisuutta klubien ympäristötoiminnasta sekä antaa tunnustusta klubien merkittäville ympäristöteoille.
Ehdota ympäristötekoa tai -projektia, jolla on positiivista vaikutusta ympäristöön, luontoon ja lionstoimintaan. Tässä kilpailussa ei ole liian pientä aktiviteettia; emme mittaa palveltujen määrää tai tehtyjä tunteja. Joskus pienikin ympäristöteko voi olla uutta ajattelua edistävä. Osallistu rohkeasti!
Suomen Lions-liitto julistaa parittomina vuosina haettavaksi ympäristöpalkinnon,jota Suomen lionsklubit voivat hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Palkinnot voittaneille klubeille ja aktiivisimmalle
piirille luovutetaan Suomen Lions-liiton vuosikokouksessa.
Vuonna 2023 ensimmäisen palkinnon sai LC Vantaa/Pähkinärinne projektillaan linnunpönttöjä 1.- ja 2. luokan oppilaille.
Kunniamaininnan saivat LC Ylivieska, LC Ylivieska/Huhmare ja LC Ylivieska/Savisilta perustamalla Ylivieskaan leijonapuiston.
Toinen kunniamaininta meni LC Kirkkonummi/Kyrkslättille, joka kunnostautui vieraslajien pitkäjänteisessä torjunnassa.
Aktiivisimman piirin kiertopalkinnon sai O-piiri, jonka ylivieskalaiset klubit olivat tehneet yhteistyötä.
Kilpailuun voi osallistua palveluvuosina 2023–24 ja 24 – 25 toteutetuilla ympäristöteoilla tai edellisten vuosien parannetuilla versioilla, mikäli hakemuksessa kuvattua aktiviteettia tai projektia ei ole vielä palkittu. Palkittavat ympäristöteot valitsee raati, joka kootaan lionien ja leojen lisäksi asiantuntijoista. Kilpailuaika on 15.11.2024 – 30.4.2025.
Lähetä vapaamuotoinen selostus aktiviteetista ja julkaisukelpoiset valokuvat ympäristöleijonien työryhmän pj Johanna Arho-Forsblomille (johanna.arho-forsblom@lions.fi). Palkintoina jaetaan voittajalle 300e, toiselle 250e ja kolmannelle klubille 150e. Aktiivisin piiri saa kunnian lisäksi 300e.
Lisätietoa ympäristöpalkinnosta osoitteesta ymparistoleijonat@lions.fi.
YK:n yleiskokous julisti kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi vuonna 1972. Siitä lähtien teemapäivä on tarjonnut jokavuotisen ikkunan keskusteluun ympäristön merkityksestä ja tarpeesta suojella luontoa, jotta sekä tämä että tulevat sukupolvet voisivat nauttia siitä. Maailman ympäristöpäivän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin ja tarkastelemaan omia luontoon liittyviä asenteita.
Sivua päivitetty viimeksi 21.10.2024