Lions Quest -ohjelmalla ohjataan lapsia ja nuoria hyvään tulevaisuuteen
Suomen Lions Quest -toiminnan vetäjä Virpi Lukkarla kirjoittaa LION-lehdessä 6/22:
Lions Quest -koulutusohjelman avulla lapsille ja nuorille opetetaan elämisentaitoja, kuten esimerkiksi erilaisia tunnetaitoja, toisten kunnioitusta, vastuuta ja arviointikykyä. Koulutukseen osallistuvat henkilöt saavat kurssilta runsaasti työkaluja ja neuvoja, joilla voidaan tukea lapsia ja nuoria heidän haasteissaan. Lions Quest-arvot muodostavat pohjan, joka toimii perustana ryhmien toiminnalle. Ohjelman avulla ongelmia voidaan ratkaista käytännönläheisin keinoin.
Elämisentaitoja Lions Quest -kurssilla osallistujat harjoittelevat konkreettisesti ryhmäytymistä ja saavat kokemuksia ryhmäprosessin tapahtumasta/sisällöstä. Luokassa ryhmiin jakautuminen tapahtuu sattumanvaraisesti erilaisin hauskoin keinoin. Harjoituksissa korostuu oppilaiden erilainen osallisuus pohtien ja keskustellen ryhmän jäsenten kesken. Oppilaiden tekemien harjoitusten avulla vahvistuvat luokan sisäinen turvallisuus ja erilaisuuden hyväksyminen sekä keskustelu- ja vuorovaikutustaidot. Oppimisympäristöjen turvallisuus, viihtyvyys ja kannustavuus luovat kasvualustan luovuudelle ja ilon kautta oppimiselle. Välittävä ja arvostava vuorovaikutus rohkaisee oppilasta ilmaisemaan ja pohtimaan hänelle merkityksellisiä asioita.
Oppiminen on erottamaton osa hyvän elämän rakentamisessa. Lions Quest -koulutusohjelma on tarkoitettu kaikille niille, jotka työskentelevät ja ovat osallisia lasten ja nuorten elämässä. Tämän ohjelman avulla me lionit voimme vaikuttaa laaja-alaisesti lasten ja nuorten elämään, ohjata heitä rakentavalla tavalla hyvään tulevaisuuteen.
Tässä Elämisentaitoja Lions Quest -koulutuksiin osallistuneiden palautteita:
- Paras ja käytännönläheisin koulutus missä olen ollut.
- Koulutus vahvisti omaa ammatillista identiteettiä.
- Materiaalia on runsaasti ja se vastaa moneen haasteeseen, joita kohtaan työssäni.
- Todella monipuolinen ja tutkittuun tietoon pohjautuva koulutus.
Tästä on oikeasti hyötyä opettajalle. Kiitos!
Juttu LION-lehdessä 6/22
Kuva: Henri Valkeinen