Maailmanlaajuiset palvelualueet
LCI Forward -ohjelman maailmanlaajuiset palvelualueet ovat nälkä, näkö, ympäristö, diabetes, lapsuusiän syöpä, humanitaarinen työ, hätäapu ja nuoriso. Myös Suomessa lionit toimivat aktiivisesti eri palvelualueilla.
Nälkä
Nälän helpottamista toteutetaan keräysvaroin kehitysmaissa.
Suomessa leijonat auttavat vähävaraisia perheitä muun klubien toteuttamilla Auta lasta – auta perhettä -keräyksillä, ruokalahjakorteilla sekä järjestämällä soppakeittiöitä ja jakamalla lahjoitusruokia.
Näkö
Näönsuojelu on ollut lionstoiminnan erityiskohde vuosikymmeniä. Myös valkoisen kepin synty ja leviäminen liittyvät läheisesti Lions-historiaan. Näönsuojelu-ohjelman tavoite on poistaa ja saada hallintaan ennalta ehkäisevä sokeus. Ohjelmaa toteutetaan rahoittamalla kaihi- ja trakoomaleikkauksia, ehkäisemällä jokisokeutta, jatkokouluttamalla silmälääkäreitä ja keräämällä silmälaseja.
Suomalaisten lionien erityiskohde on ollut Sri Lankan silmäsairaalan rakentaminen ja ylläpitäminen köyhien ihmisten silmäleikkauksia varten.
Suomen Sight First II keräystulos oli yli 3 miljoonaa euroa.
Ympäristö
Suomen Lions-liitto julistaa parittomina haettavaksi ympäristöpalkinnon kuluneelta toimintakaudelta.
Leijonat puhtaan veden puolesta -hanke oli Suomen Lions-liiton ja noin 20 000 leijonan ja leon kanssa toteuttama ympäristöministeriön rahoittama Suomen hallituksen vesiensuojelun hanke. Vuosina 2018–2020 luotiin uusia vesiensuojelun toimenpiteitä, vaikutettiin kansalaisten asenteisiin ja valintoihin sekä juurrutettiin vesiensuojelutyö osaksi leijonien palvelukulttuuria eri yhteistyökumppaneiden kanssa.
Hanke edisti vesistöjen ja ympäristön lukutaitoa, kykyä toimia puhtaiden vesien puolesta ja lisäsi ymmärrystä puhtaiden vesien tärkeydestä eliölajien moninaisuudelle sekä ravintoverkoille. Kansainvälisenä tavoitteena oli haastaa maailman 1,4 miljoonaa leijonaa omalla alueellaan puhtaiden vesien suojelutoimiin. Lions-liitossa toimii edelleen Puhtaat vedet -työryhmä nimellä Ympäristöleijonat, joka toimii samojen tavoitteiden mukaisesti.
Diabetes
Suomen lionit ovat panostaneet diabeteksen torjuntaan yhteistyössä Suomen Diabetesliiton paikallisyhdistysten kanssa. Keväällä 2017 sovittiin yhteistyöstä ja tiedon vaihdosta Lions-liiton ja Diabetesliiton paikallisyhdistysten välillä.
Lionsklubit ympäri Suomen ovat järjestäneet tapahtumia, joissa on jaettu tietoa diabeteksesta, mitattu verensokeria ja havainnollistettu piilosokerin määrää elintarvikkeissa. Lionsklubit ovat järjestäneet myös useita diabeteskävelyitä.
Lapsuusiän syöpä
Suomen Lions-liitolla oli kumppanuussopimus Lastenklinikoiden Kummien kanssa 2020-2022. Varainkeräyksellä saatu keräystuotto kohdennettiin lasten syöpätautien tutkimukseen, hoitomenetelmien kehittämiseen ja lapsipotilaiden tukemiseen sairaaloissa. Paikallisesti lionsklubit tukivat toiminta-alueensa syöpäyhdistyksiä esimerkiksi hyväntekeväisyyskonsertein.
Humanitaarinen
Lionien humanitaarinen työ on ollut huomattava ja sitä on juhlittu jo yli sadan vuoden ajan. Yhteistyön kautta lionit tunnistavat maailman suurimmat tarpeet ja LCIF tukee lionien humanitaarista työtä, joka muuttaa ihmisten elämän kaikkialla maailmassa.
Hätäapu
Iski katastrofi milloin ja missä tahansa, lionit ovat usein ensimmäisten joukossa tarjoamassa apua. LCIF on valmiina tukemaan lionien työtä tarjoamalla rahoitusta maailmanlaajuisten hätäapuohjelmien kautta.
Nuoriso
LCIF parantaa pääsyä korkealaatuiseen koulutukseen ja elintärkeisiin terveyspalveluihin. Se tukee myös nuorten positiivista kehittymistä kaikkialla maailmassa. Lions Quest, LCIF:n järjestämä nuorten koulutusohjelma, on sosiaalis-emotionaalisen oppimisen opetussuunnitelma, jonka avulla opetetaan nuorille elämäntaitoja sekä kykyjä estää kiusaamista ja päihteiden väärinkäyttöä.
Sivua päivitetty viimeksi 8.1.2025